Wiels | EN

Gesprek tussen Eric de Bruyn en Sven Lütticken (EN)

Lecture
14 10 2015 18:30 20:00

Eric de Bruyn en Sven Lütticken schreven alle twee reeds over het werk van Stan Douglas. In WIELS praten ze over The Secret Agent, de nieuwe video installatie van de kunstenaar. Verschillende filmfragmenten ondersteunen hun conversatie.

Eric C.H. de Bruyn is kunsthistoricus en voorzitter van de masteropleiding Film and Photographic Studies aan de Universiteit van Leiden. Hij is redacteur van Grey Roomen was curator van diverse film programma’s in het MuMOK in Wenen, Centre Pompidou in Parijs en het Whitney Museum in New York. Zijn artikels over media en hedendaagse kunst verschenen reeds in tijdschriften zoals Artforum, Art Journal, Grey Room en Texte zur Kunst. Daarenboven werkte De Bruyn met zijn essay ‘Revolutions within Revolutions’ mee aan de catalogus van The Secret Agent.

Sven Lütticken is kunstcriticus, historicus en professor aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij is de auteur van Secret Publicity: Essays on Contemporary Art(Rotterdam: NAi, 2006), Idols of the Market (Berlin: Sternberg, 2009) en History in Motion (Berlin: Sternberg, 2013). Verder was hij curator van ‘Life, Once More: Forms of Re-enactment in Contemporary Art’ (Witte de With, Rotterdam, 2005) en ‘The Art of Iconoclasm’ (BAK, Utrecht, 2009). Hij publiceert ook regelmatig in (inter)nationale kunst magazines, zoals Artforum, New Left Review, Afterimage, Texte zur Kunsten Camera Austria.

5 €

Om een plaats te reserveren, gelieve ons te contacteren via welcome@wiels.org

Share
Conversation entre Eric de Bruyn et Sven Lütticken

Stan Douglas, The Secret Agent, 2015. Video still.

Share